Appeltjes en kaneel. Een match made in heaven.
Ontdek hieronder hoe je een héérlijke appeltaart met enkele smaakextra's kan maken.
Maak je geen zorgen over de moeilijkheidsgraad - die valt echt heel goed mee.
En een 'beetje' hard work levert je een pracht van een taart op.
Why hesitate? ;-)
Voor een taartvorm van 22 cm diameter
Wat heb je nodig?
voor de vulling
- 4 appels
- 50 gram kristalsuiker
- 350 ml volle melk
- 30 gram bloem
- 3 eieren
- 90 gram fijne kristalsuiker
- 1 halve theelepel Cake Mix kruidenmix (in de custard) - (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
- 1 theelepel Cake Mix kruidenmix (bij de appeltjes) - (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
- een klein snuifje zout
- 2 lepels Raspberry Crumble (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
Voor de bodem
- 250 gram patisseriebloem
- 100 gram lichtbruine cassonadesuiker
- 1 halve theelepel Cake Mix kruidenmix - (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 100 gram boter
- 1 soeplepel amandelpoeder (of heel fijn gemalen pecannootjes)
- een snuifje zout
Hoe ga je tewerk?
Begin met de custard want die moet afkoelen!
Custard:
- verwarm de melk en een halve theelepel kruidenmix in een pannetje
- klop de eitjes los met 90 gram suiker en 30 gram bloem
- giet de warme melk bij de eitjes en roer alles goed door
- verwarm het geheel opnieuw in een pannetje (constant roeren!) tot je ziet dat het dikker wordt
- giet over in een kommetje, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast
Appels:
- snijd je appels doormidden en verwijder het klokhuis en de steeltjes
- snijd in fijne schijfjes
- doe deze in een kom met kokend water samen met 50 gram kristalsuiker en 1 theelepel kruidenmix en laat een 2-tal minuten koken
- giet de appeltjes door een zeef en laat ze afkoelen
Bodem:
- Meng de bloem, suiker, kruidenmix, amandelpoeder en zout goed onder elkaar
- Maak hierin een kuiltje en doe daar de eitjes en je boter in kleine stukjes in
- Kneed tot een mooi glad deeg (niet te lang kneden!) en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast
Stel je taart samen:
- Rol je bodem uit tot hij ongeveer 4 mm dik is
- Breng je bodem in je vorm en duw alles mooi aan in de randjes, zorg dat je een opstaande rand van een 3 cm hebt
- Prik de bodem licht met een vork zodat hij niet omhoog komt tijdens het bakken
- Verdeel de custard over de bodem
- Leg je appelschijfes naast elkaar maar zorg dat ze telkens een beetje overlappen, gebruik een 10 schijfjes per keer
- Rol je appelschijfjes op en zo ontstaan je roosjes
- Schik je roosjes op de bodem
- Bak je taartje voor 35 minuten op 180° (om een ‘soggy bottom’ te vermijden kan je best je oven op de ‘boven én onderwarmte-stand’ zetten)
- Laat je taartje afkoelen en werk af met de raspberry crumble
Smakelijk!