Heerlijke homemade appeltaart

Appeltjes en kaneel. Een match made in heaven.

Ontdek hieronder hoe je een héérlijke appeltaart met enkele smaakextra's kan maken.


Maak je geen zorgen over de moeilijkheidsgraad - die valt echt heel goed mee.

En een 'beetje' hard work levert je een pracht van een taart op.

Why hesitate? ;-)


Voor een taartvorm van 22 cm diameter

Wat heb je nodig?

    voor de vulling

-    4 appels
-    50 gram kristalsuiker
-    350 ml volle melk
-    30 gram bloem 
-    3 eieren
-    90 gram fijne kristalsuiker
-    1 halve theelepel Cake Mix kruidenmix (in de custard) - (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
-    1 theelepel Cake Mix kruidenmix (bij de appeltjes) - (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
-    een klein snuifje zout
-    2 lepels Raspberry Crumble (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)

   Voor de bodem

-    250 gram patisseriebloem
-    100 gram lichtbruine cassonadesuiker
-    1 halve theelepel Cake Mix kruidenmix - (Mill&Mortar - te verkrijgen via Camellias (www.camelliasbvba.be)
-    1 ei
-    1 eierdooier
-    100 gram boter
-    1 soeplepel amandelpoeder (of heel fijn gemalen pecannootjes)
-    een snuifje zout

 

Hoe ga je tewerk?

Begin met de custard want die moet afkoelen!

Custard:
-    verwarm de melk en een halve theelepel kruidenmix in een pannetje
-    klop de eitjes los met 90 gram suiker en 30 gram bloem
-    giet de warme melk bij de eitjes en roer alles goed door
-    verwarm het geheel opnieuw in een pannetje (constant roeren!) tot je ziet dat het dikker wordt
-    giet over in een kommetje, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast

Appels:

-    snijd je appels doormidden en verwijder het klokhuis en de steeltjes
-    snijd in fijne schijfjes
-    doe deze in een kom met kokend water samen met 50 gram kristalsuiker en 1 theelepel kruidenmix en laat een 2-tal minuten koken
-    giet de appeltjes door een zeef en laat ze afkoelen

Bodem:


-    Meng de bloem, suiker, kruidenmix, amandelpoeder en zout goed onder elkaar
-    Maak hierin een kuiltje en doe daar de eitjes en je boter in kleine stukjes in
-    Kneed tot een mooi glad deeg (niet te lang kneden!) en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast

Stel je taart samen:
-    Rol je bodem uit tot hij ongeveer 4 mm dik is
-    Breng je bodem in je vorm en duw alles mooi aan in de randjes, zorg dat je een opstaande rand van een 3 cm hebt
-    Prik de bodem licht met een vork zodat hij niet omhoog komt tijdens het bakken
-    Verdeel de custard over de bodem
-    Leg je appelschijfes naast elkaar maar zorg dat ze telkens een beetje overlappen, gebruik een 10 schijfjes per keer
-    Rol je appelschijfjes op en zo ontstaan je roosjes
-    Schik je roosjes op de bodem
-    Bak je taartje voor 35 minuten op 180° (om een ‘soggy bottom’ te vermijden kan je best je oven op de ‘boven én onderwarmte-stand’ zetten)
-    Laat je taartje afkoelen en werk af met de raspberry crumble

Smakelijk!