Ook zo verzot op peperkoek?
Een heerlijk stukje doet me onmiddellijk terugdenken aan het wekelijkse koffie-uurtje bij oma & opa. Dit is mijn eigen invulling van grootmoeders recept.
Wat heb je nodig?
- 100 ml water
- 2 eetlepels honing
- 2 eitjes (tok-tok)
- 250 gram kokosbloesemsuiker (of donkere basterdsuiker maar dat is een tikkeltje ongezonder ;-) )
- 250 gram roggebloem (of glutenvrije bloem)
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels kaneel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- bakspray of een beetje kokosolie om je bakvorm in te strijken
Voor de afwerking:
- 50 ml water
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels honing
Hoe maak ik de peperkoek?
- Verwarm de oven tot hij 180° bereikt.
- Doe de kokosbloesemsuiker, honing, water, eieren, kaneel en speculaaskruiden in een kom en meng dit enkele minuten goed door met een garde.
- Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe tot alles mooi is opgenomen en je een egaal mengsel krijgt. - Bak voor ongeveer 60 minuten op 180°.
- Wanneer de peperkoek nog warm is: voeg water, kaneel en honing samen en strijk hier de peperkoek mee in tot alles is opgenomen.
Laat volledig afkoelen in de vorm…
Smakelijk! ^^