Recept: Homemade peperkoek

Ook zo verzot op peperkoek?

Een heerlijk stukje doet me onmiddellijk terugdenken aan het wekelijkse koffie-uurtje bij oma & opa. Dit is mijn eigen invulling van grootmoeders recept.

 



Wat heb je nodig?

 


- 100 ml water


- 2 eetlepels honing

- 2 eitjes (tok-tok)


- 250 gram kokosbloesemsuiker (of donkere basterdsuiker maar dat is een tikkeltje ongezonder ;-) )


- 250 gram roggebloem (of glutenvrije bloem)


- 1 eetlepel bakpoeder


- 2 eetlepels kaneel


- 1 eetlepel speculaaskruiden


- bakspray of een beetje kokosolie om je bakvorm in te strijken



 

Voor de afwerking:


- 50 ml water


- 1 eetlepel kaneel


- 3 eetlepels honing 



 

Hoe maak ik de peperkoek?

 



- Verwarm de oven tot hij 180° bereikt.


- Doe de kokosbloesemsuiker, honing, water, eieren, kaneel en speculaaskruiden in een kom en meng dit enkele minuten goed door met een garde.


- Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe tot alles mooi is opgenomen en je een egaal mengsel krijgt.
- Bak voor ongeveer 60 minuten op 180°.


- Wanneer de peperkoek nog warm is: voeg water, kaneel en honing samen en strijk hier de peperkoek mee in tot alles is opgenomen.

Laat volledig afkoelen in de vorm… 

 

Smakelijk! ^^